Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog

la petite surprise roumaine !

4 Septembre 2008, 21:39pm

Publié par les cyclopotos

Petite surprise, trouvée par Ameline en fouinant sur le net : un article paru dans un quotidien régional roumain suite au vol des vélos ! On avait eu la télé, on a aussi eu le droit à la presse écrite ! J'y ai été rebaptisé par mon deuxième prénom, et ils donnent même les noms et âge des voleurs. Ca a l'air d'être de la presse de haut vol, la traduction devrait arriver d'ici quelques jours...


dans le ZIUA de Constanta :

Speologi francezi, jefuiti de doi ciobani
 
-- Doi francezi au trait aventura vietii lor dupa ce au fost jefuiti in Romania. In apropierea unui sat din Constanta, cei doi au ramas fara biciclete, singurul mijloc de transport al strainilor.
Simon Frederic si Nory El Ksabi sunt doi speologi francezi care au luat Europa la ... pedala, intentionand sa ajunga, pe biciclete, pana in Kazahstan. Marti dupa-amiaza au ajuns undeva la doi kilometri de satul Tibrinu, au pus cortul in plin camp, au parcat bicicletele, in valoare de 2.000 de euro, alaturi, si au tras un pui de somn. Cand s-au trezit au remarcat ca bicicletele, singurul lor mijloc de transport, disparusera. Straini, nestiind incotro este cel mai apropiat post de politie, au apucat intr-o directie oarecare, sperand ca vor gasi pe cineva care sa-i ajute. De mentionat ca se aflau la aproximativ 10 km de Cernavoda si le-ar fi luat cateva ore bune pana ar fi ajuns la politia din localitate. Spre norocul lor, au fost gasiti de un individ care verifica linia electrica si care i-a urcat in Jeep, transportandu-i la Cernavoda. Plini de scaieti, dar bucurosi ca vad uniforma oamenilor legii, speologii au povestit patania. La aproximativ 4 ore de la comiterea faptei, politistii au reusit sa dea de urma hotilor, doi ciobani care lucrau la o stana din apropiere. Iulian Tudor F, de 14 ani, si Fanel Marcel Sibane de 18 ani, amandoi din Seimenii Mici, sunt autorii faptei, pe numele lor fiind intocmit dosar penal. Cei doi au declarat ca intentionau sa vanda bicicletele.
Olimpia CEARA


le lien : http://www.ziuact.ro/display.php?data=2008-05-22&id=232034

Commenter cet article

bourlux 06/09/2008 14:25

je peux traduire si vous voulez